6 בינואר 2019

קישואים ממולאים מבית אמא


אני מגיעה מבית תורכי שממולאים היו חלק בלתי נפרד ממנו.
ממולאים בטעם חמצמץ מלא בשום .
לקח לי זמן עד שלימדתי את עצמי להכין קישואים , לא ביקשתי עזרה מאמא שלי ופשוט הכנתי לפי הטעם והזכרון שלי מכל הפעמים שפשוט אכלתי אותם.

הפעם הכנתי לכם מאין מדריך מצולם ,עם שלבים מצולמים ,שכל אחד ואחת יוכל להצליח...
מבטיחה לכם שלא תפסיקו להכין ברגע שתטעמו מהם.
מה אתם אומרים שנתחיל?

ניקח קערה עם מים חמים ונוסיף אליה מעט מלח,
זה יגרום לקישואים להתרכך וככה יהיה קל לרוקן אותם.

קוטמים את הקצוות ומגרדים מעט את הקליפה של הקישוא שתהיה לו צורה יפה של פסים כאלו.
שוטפים ומכניסים לקערה עם המים החמים.


לוקחים בערך 1/2 כוס אורז ושמים בקערה עם מים חמים ומניחים לזה בזמן שמרוקנים אתה קישואים.


מטגנים בצל קטן עד שנהיה שקוף



הוספתי גם כרבע כוס בורגול (ג'ריש, זה של הקובות) לקערה והשרתי במים חמים עד לכיסוי והנחתי בצד

אחרי שסידרתי את כל הרכיבים עברתי לריקון הקישואים, שבנתים התרככו להם במים החמימים.


השתדלו לרוקן את הקישוא בזהירות מבלי לפצוע את דפנות הקישוא או תחתית הקישוא.
את תוכן הקישוא יש לשמור בקערה נפרדת, הוא ישמש אותנו מאוחר יותר לרוטב.
את הקישואים שרוקנו מחזירים לקערת המים עד שמסיימים את כולם.
מצליחים לראות איזה דקה הקליפה?



התוכן של הקישוא 
אם בקישוא יש הרבה גרעינים עדיף לא לשמור, אני פחות אוהבת להשתמש בהם.
  

הנה החיילים מסודרים ומוכנים למילוי.


בשלב זה אני מעדיפה להכין את הרוטב ,כי הוא צריך לקבל טעמים ולוקח זמן בישול
ושלב המילוי זה החלק הקל יותר.

לרוטב:
נחתוך כמה שיני שום, לפי הטעם שלכם, אני שמתי בערך 4 שיני שום.
נטגן אותו קלות . הזהרו לא לטגן יתר על המידה, כי אז השום יקבל טעם מריר שיהרוס את כל התבשיל.


:נוסיף את תוכן הקישואים שרוקנו קודם ונערב בקלות




נוסיף עגבניות מרוסקות , או עגבניות טריות למי שרוצה.

 נערבב הכל 
נוסיף נענע יבשה .
אני ייבשתי נענע ופשוט שומרת למתי שצריכה לממולאים, מפוררים את העלים בין שתי הידיים ומכניסים לרוטב, ככה הארומה של התבלין חזקה יותר .




נוסיף מיץ לימון, לפי רמת החמיצות שאתם אוהבים, פה אוהבים פחות חמוץ.
ניתן להוסיף מלח לימון במקום הלימון הטרי, אבל אצלי פחות אוהבים את הטעם שלו :)


נתבל במלח פלפל  שחור למי שאוהב, אפשר להוסיף מעט סוכר,
נכסה את הסיר שהטעמים ייספגו טוב טוב והכל יתרכך.
בנתים חוזרים למילוי הקישואים.

לתערובת המילוי:
בורגול שהושרה וספג את כל המים
.נקצוץ פטרוזיליה טריה, מי שלא אוהב אפשר לוותר



נוסיף את האורז שסונן מהמים ונשטף היטב
מוסיפים בשר טחון טרי, בערך חצי קילו אפשרי אפילו פחות, כיוון שמוסיפים אליו את האורז והבורגול.
כך נראת הקערה לפני ערבוב החומרים והוספת התבלינים

נוסיף תבלינים לתערובת הבשר, מלח מעט כמון ובהרט לפי הטעם מערבבים הכל, עדיף עם הידיים ככה הכל מתערבב טוב טובוניגשים למלא את תוכן הקישואים, לאחר שרוקנו את הקערה ממים.







מסדרים את הקישואים בצורה שכולם נוגעים ברוטב ושמים מעל הקישואים עוד רוטב , מביאים לרתיחה ומכסים עד שהקישוא מתבשל (הבדיקה נעשת כאשר מזלג ננעץ בקישוא בקלות עד הסוף , ככה יודעים שהקישוא מוכן)


כל כמה זמן מסובבים את הקישואים כדי שיספגו רוטב מכל הכיוונים .
כך זה נראה אחרי כמעט שעה של בישול איטי, הרוטב נספג לממולאים.

 צילחות יפה לקישואים :)
 פריסה של הקישוא, נכון מקסים :)
מקוה שנהנתם מהמתכון והתמונות היו ברורות, במידה ויש לכם עוד שאלות אני תמיד זמינה לענות ולעזור.

המשך ערב נעים ממני
אתי 💕









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה