10 בינואר 2019

עוגת התפוזים שלי



עוגת תפוזים בחושה , זאת אחת העוגות שאוהבת להכין שמתחשק לי שתהיה עוגה בבית.
עוגה שלא כבדה בטעם ולא מעיקה בבטן, נעימה כזאת שהולכת טוב עם כל משקה חם שבוחרת לי.

עוגה שכיף לי להכין מהר שאורחים מודיעים שהם בדרך, ואין לי כלום להגיש.
כזאת שלא לוקחת הרבה זמן והכי חשוב ממש טעימה.

הפעם סחטתי מיץ תפוזים טרי, לרוב משתמשת במיץ מוכן של פריגת , בעיקר בחודשי הקיץ שאין תפוזים לרכישה.


כמו בעוגת השוקולד מינימום מצרכים בלי מיקסר ויש עוגה , הכי כיף נכון?! 

שנתחיל?

המצרכים לעוגה:
2 כוסות קמח תופח
1/4 1 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
3 ביצים 
1 כוס מיץ תפוזים טרי (או מיץ פריגת תפוזים)
1 שקית אבקת סוכר וניל

אופן ההכנה:
טורפים הכל בקערה אחת , אין צורך להפריד ביצים.
מעבירים את הבלילה ל2 תבניות אנגליש קייק 
אופים בחום בינוני למשך כ30 דקות, או עד שזהובות וקיסם יוצא נקי ויבש.

המלצות לגיוון :

  • מוסיפים כ- 1/3 כוס קוקוס ולערבב עם שאר החומרים.
  • ניתן להפוך את עוגה לעוגת שייש.שופכים 2/3 מהבלילה לתבניות בחלוקה שווה,
    משאירים כ-1/3 מהבלילה בקערה,
    אליה מערבבים כ-2 כפות קקאו מנופה,
    מערבבים היטב שלא יווצרו גושים, אבל לא לערבב יותר מידי, כדי לא לאבד את האווריריות של העוגה.




 יוצאות שתי עוגות זהובות ויפות, רכות רכות 
עוגה נהדרת לסופשבוע , אצלי היא מתחסלת ממש מהר
מחכה לשמוע אם ניסיתם אותה ואם נהנתם. 😊
המשך יום נהדר

ממני אתי 💕


2 תגובות:

  1. היי אתי.ברכות על הבלוג החדש ובהצלחה כבר הרבה זמן מחפשת עוגת תפוזים שתהיה קלה וטעימה. מצאתי! אנסה אותה בשבת הקרובה. האם אפשר להכין בתבנית אחת בינונית במקום באינגליש? זה יוצא אותו דבר?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, שמחה מאוד שהצטרפת כן בטח אפשר לעשות בתבנית חד פעמים עגולה

      מחק