בצק ספידי
נכון זה לא מתכון חדש. לא מתיימרת להמציא את הגלגל 😉
לטובת אלו שלא מכירים את הבצק הנהדר הזה,
מעלה אותו כאן כדי שתוכלו גם אתם להנות מהכנת מאפה בזמן קצר יחסית ,בערך שעה.
אפשר להכין מהבצק בורקטיס או בסיס לקישים, או כל מאפה מלוח או מתוק שרוצים (למרות שלא ניסיתי מאפה מתוק איתו)
אצלי זה מתכון שממש מציל אותי לארוחת בוקר של שבת.
המצרכים:
2 כוסות קמח (אני לפעמים עושה 1 כוס קמח מלא , ו1 כוס קמח לבן)
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים חמימים
1 כפית מלח
מילוי תפוח אדמה
לוקחים כ4-5 תפוחי אדמה מבשלים עד שנהיים רכים.
מועכים לפירה, מוסיפים כף שמן , מלח ותבלינים לפני הטעם.
אני אוהבת להוסיף כף גבינה לבנה לעידון המלית ואבקת מרק בצל לטעם.
מערבבים הכל ויש לנו מילוי טעים וקל.
מילוי נוסף שאוהבת עם הבצק הזה, זה לקלות חציל ולהוסיף אותו שהוא מעורבב עם גבינה בולגרית .
אופן הכנת הבצק:
לשים עד לקבל בצק רך ונוח לרידוד. נכון פשוט !
קורצים מהבצק עיגולי פינג פונג קטנים שיהיה קל לעבוד.
מרדדים כל כדור לעיגול, שמים מלית שאוהבים במרכז העיגול,
מקפלים ומהדקים עם קצות האצבעות.
אפשר למעוך את הקצה באמצעות מזלג.
שימו לב לא להגזים עם המילוי אחרת הבצק לא יעטוף כמו שצריך את המילוי.
מברישים עם ביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל,
אפשר להשאיר גם בלי שומשום למי שלא אוהב.
מכניסים לתנור לחום בינוני של 180 מעלות שחומם מראש למשך כ-20 דקות עד שהבורקס מזהיב.
ממש נזהרים שהם יוצאים מהתנור כי זה חם חם, יודעת שתרצו לטרוף אחד שזה רק ייצא מהתנור, זה מה שאני עושה תמיד.
מקוה שתהנו ותפנקו את בני המשפחה שלכם
ספרו לי איזה מילוי הכנתם.
בהצלחה,
שלכם אתי 💕
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה