בארוחת שישי האחרונה הכנתי למשפחה גלילות חציל ממולאות בשר ובורגול. מאז שהילדים שלי התחילו לאהוב חציל אני נהנת להכין את המנה הזאת.
מנה קלה, היא אמנם דורשת מספר שלבי הכנה, אבל בסה"כ מנה קלה וטעימה.
מצרכים לסיר טעים ומלא אהבה
3 חצילים
1/2 קילו בשר בקר
1/4 כוס בורגול מושרה במים חמים למשך חצי שעה
1 בצל קצוץ מטוגן לשקיפות
5 שיני שום פרוסות
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות, או 3 כפות של רסק עגבניות
1 קופסא קטנה של עגבניות מרוסקות
אופן ההכנה:
- יש לפרוס את החצילים לאורך, להמליך אותם כדי שיגירו את הנוזלים, לשטוף, לייבש ולטגן את החצילים.
- מטגנים את הבצל לשקיפות.
- מוסיפים את הבצל לקערה עם הבשר, הבורגול והפטרוזיליה הקצוצה.
מתבלים (אני אוהבת להוסיף מלח ובהרט בלבד) ומערבבים היטב לעיסה.
- מניחים על קרש חיתוך או צלחת את החציל, סופגים ממנו את השמן של הטיגון,
- מניחים בקצה ככּפית מעיסת הבשר, ופשוט מגלגלים לגלילה.
כך ממשיכים למלא את החצילים עד שמסתיימים.
מעודף הבשר יוצרים עיגולים לקציצות שאותם נוסיף לסיר.
בצורה כזו שהכל מוכן, ניגשים להכנת הרוטב.
הכנת הרוטב והרכבת המנה:
מטגנים קלות את שיני השום הפרוסות, ממש טיגון קצר שלא יהפכו למרים.
מוסיפים את קופסת העגבניות המרוסקות, ורסק העגבניות, מערבבים ונותנים כ5 דקות לרוטב להתבשל. מתבלים במלח ומעט סוכר למי שלא אוהב את החמיצות של העגבניות.
ומוסיפים כחצי כוס מים רותחים.
מכניסים בזהירות את החצילים וקציצות הבשר לסיר,
מסדרים בצורה יפה, שכולם שוכבים בצורה אחידה בתוך הסיר ולא אחד על השני.
לוקחים מהרוטב ושמים מעט מעל החצילים, כדי שיהיה גם רוטב מעליהם.
מביאים לרתיחה.
לאחר מכן מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ- 45 דקות, עד שהבשר מתבשל.
מידי פעם מנערים קלות את הסיר ומוודאים שהרוטב לא נשרף.
ניתן להגיש לצד אורז לבן או פירה, כל תוספת מתקבלת, אפילו רק חלה טריה.
שיהיה בתאבון,
ממני אתי 💕
נראה מעולה.. ננסה לשבת :)
השבמחקאשמח מאוד לדעת איך יצא לך :)
מחקתודה רבה