6 בינואר 2019

עוגת שוקולד קלאסית של ימי הולדת


עוגת שוקולד קלאסית של יום הולדת



כל פעם שמגיע יום הולדת של אחד הילדים או שבווטסאפ הכיתתי איזו אמא מבקשת מתכון מנצח לעוגת שוקולד, אני שולפת את המתכון הזה :)
אלו בין המתכונים שכל אחד יכול להצליח אפילו ילד בן 4 , כן כן לא מזלזלת .
מרכיבים פשוטים שאפילו אם נתקעתם בלי מלאי ביצים , תצליחו להכין לעצמכם עוגה נהדרת רכה ונימוחה שכולם יבקשו מכם את המתכון. ובין היתר היא גם פרווה!!

אז מה צריך בשבילה קערה אחת מספר רכיבים שמסתמך על חוק ה1 , 
מכל רכיב כוס אחת , ככה אפשר לזכור את המתכון הזה בע"פ.
בנוסף הקטע הטוב שהוא מתאים לילדים אלרגיים , כי אין בו מוצרי חלב, כמו במתכוני עוגות שונים שמוסיפים שמנת מתוקה לבלילה, אצלי זה ממש ממש קל...
שנתחיל, תגשו להביא קערה , אני בנתים אכתוב לכם את המתכון .


מתכון לעוגת שוקולד קלאסית של יום הולדת

מצרכים:
2 כוסות קמח תופח (למי שאין קמח תופח , אלו היחסים: 1 כוס קמח לבן + 1 כפית אבקת אפייה) 
1 כוס שוקולית 
1 כוס סוכר 
1 כוס שמן (לרוב אני נוטה להפחית ממש מעט מהכמות ל3/4 כוס שמן והעוגה עדין יוצאת רכה ונימוחה)
1 כוס מים חמים (חמימים כאלו לא רותחים של הכנת תה )
2 ביצים 
קורט מלח 

אופן ההכנה:
מכניסים את הקמח, השוקולית והסוכר לקערה מערבבים קלות
מוסיפים את המים, השמן, הביצים  והמלח.
מערבבים טוב טוב שלא יהיו גושים, ברגע שרואים בועות קטנות מפסיקים , כדי שהעוגה לא תצא דחוסה, אלא אוורירית.
לא לדאוג הבלילה יוצאת די סמיכה אבל יוצאת ממש רכה
מעבירים לתבנית מלבנית חד פעמית
בזהירות דופקים את הבתנית על השייש , כדי להוציא בועות אוויר מהבלילה וכדי שתצא לנו עוגה ישרה
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות
לכ- 20 דקות , או עד שמכניסים קיסם והוא יוצא יבש

שהעוגה מתקררת מצפים אותה בציפוי שוקולד, גם קלאסי :)

ציפוי לעוגת שוקולד
200 גרם שוקולד מריר (אני משתמשת של הפרה)
1/4 כוס מים
2 כפיות סוכר
ניתן להוסיף 2 כפיות קקאו למי שאוהב ציפוי חזק בטעמים

שמים בקערה עמידה למיקרו מזכוכית למיקרו בפולסים של 30 שניות להמסת השוקולד.
מוציאים ומערבבים היטב עד שמגיעים לתערובת אחידה.
אם עדין לא נמס השוקולד, תכניסו לעוד 30 שניות למיקרו.

הערה חשובה
לא להגזים עם השוקולד במיקרו ,כי השוקולד יכול להשרף , או להתפורר ולהתפרק ואז לא יעזור כלום , חוץ מביקור בפח האשפה 😉.
במידה והציפוי יצא סמיך אפשר להוסיף עוד מעט מים חמים ולערבב ולבדוק אם הציפוי מוכן.
למרוח על העוגה מיד .
לשים סוכריות צבעוניות מעל ולהתאפק עד ליום ההולדת, כדי לטעום את העוגה, 
או מראש להכין 2 עוגות כדי שיישאר לכם משהו לבית 😉.

זהו מקווה שנהנתם מהמתכון ועזרתי לכם 
במידה ומשהו לא ברור אני תמיד כאן כדי לענות 
אז תכתבו לי אם הכנתם ואיך יצא.
והכי חשוב לכמה חילקתם את המתכון אחרי שטעמו ממנה .

עד לפעם הבאה
יום נהדר 
ממני אתי 💕

נ.ב.
ניתן להכפיל בקלות את הכמויות לעוגה שתתאים לתבניות גדולות יותר.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה