מה המתכון המושלם שלכם ללזניה?
לי יש אחת כזאת קלה ובסיסית שתמיד כיף לי לשדרג אותה עם ירקות או להכין אותה נטו נקיה מתוספות.
נכון אני לא מחדשת, אבל בטוחה שאם תכינו אותה, תחזרו להכין אותה שוב ושוב .
פעם עם חציל מטוגן, פעם עם פטריות פעם עם תרד חי.
היא נוחה טעימה וקלה, שזה החלק החשוב.
הפעם הכנתי לזניית חצילים. באותו אופן אתם יכולים לגוון בכל דרך שתבחרו.
שנתחיל :)
מצרכים:
דפי לזניה
1 חציל מטוגן פרוס לאורך
1 כף שמן
3 שיני שום חתוכות דק
800 גרם עגבניות מרוסקות
3 כפות רסק עגבניות
1 כף סוכר
1 מיכל שמנת לבישול 15%
כ200 גרם גבינה מגורדת ,מכל סוג שאתם אוהבים
צרור טימין או עלי בזיליקום
מלח לתיבול
אופן ההכנה והרכבה:
נטגן את החצילים, נספוג בנייר סופג. נניח בצד.
הכנת הרוטב
בסיר נטגן קלות את השום, נוסיף את העגבניות המרוסקות, את הרסק העגבניות, הסוכר ומלח לפי טעם, נוסיף טימין או עלי בזיליקום ונבשל מעט להסמכת הרוטב.
לאחר כ5-10 דקות בישול נוסיף את השמנת לבישול, נביא לרתיחה. ננמיך את הגז ונבשל את הרוטב עוד כ-10 דקות.
נצנן את הרוטב לפני הרכבת הלזניה.
שלב הרכבת הלזניה:
משמנים תבנית חסינה בספריי שמן.
מניחים דפי לזניה בהתאם לגודל התבנית, ניתן לשבור את הדפים ולהניח בדרך שתהיה שכבה אחידה.
מעל שמים מעט מהרוטב.
יש לוודא שכל עלי הלזניה מכוסים ברוטב כדי שיתבשלו.
מעל שמים את החצילים שטיגנו, ממש מעט רוטב מעל החצילים ומעל הכל שכבת גבינה מגורדת.
מעל כל זה מניחים עוד דפי לזניה.
חשוב
לשים את העלים כל פעם באותה צורה.
אם יש לכם 3 עלים לרוחב אז לשמור על הסדר הזה.
ממשיכים ברצף של דפי לזניה, רוטב ואז גבינה מגורדת , שהשכבה האחרונה היא רוטב וגבינה צהובה מעל.
מכניסים לתנור, חום בינוני של 180 מעלות למשך כ-40 דקות.
הלזניה מוכנה כאשר נועצים מזלג בין השכבות והמזלג ננעץ בקלות.
חותכים את הלזניה שהיא מעט מתקררת, כך ניתן לפרוס חתיכות יפות.
להגיש עם סלט טרי ליד ויש לכם מנה טעימה וקלה.
בהצלחה
ממני אתי💕
החצילים המטוגנים:
הרוטב מוכן:
הרכבת הלזניה:
חלק מהלזניה עם חציל וחלק בלי כלום, ככה כולם מרוצים:
הלזניה מוכנה שחומה ויפה:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה