![]() |
הצעת הגשה :) |
שאני מתחילה להכין מרק קובה סלק
אני קודם מכינה את הבצק, המעטפת.
בזמן שהוא נח מכינה את המרק.
בצק למעטפת1/2 קילו סולת
1/2 כפית מלח
1.5 כוסות מים
1/2 כוס שמן
המידה בכוס חד פעמי
לערבב הכל עד שמגיעים למרקם של בצק ממש
נותנים לבצק לנוח , בזמן שמכינים את המרק
לכסות בניילון נצמד שלא יקבל קרום
להכנת המרק
4-5 סלקים
1 בצל לבן חתוך לקוביות
גבעולי סלרי חתוכים
עלי סלרי
2 כפות רסק עגבניות
מיץ לימון מלימון אחד
להכנת מילוי הקובה
חצי קילו בשר בקר
1בצל
צרור פטרוזיליה
מלח פלפל בהרט כמון
מלח פלפל בהרט כמון
מתחילים :)
קולפים ושוטפים את הסלקים, אני עובדת עם כפפות, כדי לא להשחיר את הידיים,
חותכים לקוביות גדולות.
קולפים ושוטפים את הסלקים, אני עובדת עם כפפות, כדי לא להשחיר את הידיים,
חותכים לקוביות גדולות.
מטגנים בצל לשקיפות.
מוסיפים את עלי הסלרי, הגבעול החתוך ואת הסלקים ומטגנים מעט
לאחר מכן מוסיפים כ-2 ליטר מים ומביאים לרתיחה
מוסיפים רסק עגבניות (לא חייב)
מלח
כף סוכר
את הלימון מוסיפים בסוף אחרי שמכניסים את הקובות
מבשלים עד שהסלק מתרכך ונהיה צבע יפה ארגמני למרק.
מכבים ועוברים להכנת הקובות.
מערבבת את הבשר ויוצרת קציצות עגולות ומניחה במגש.
קורצת מהבצק חתיכה בגודל כדור פינג פונג, משטחת על כף היד ,
מניחה באמצע את כדור הבשר וסוגרת את הבשר עם הבצק , עוטפת אותו, מורידה עודפי בצק מגלגלת לכדור ומניחה על מגש (שהנחתי עליו מראש ניילון נצמד)
ממשיכה לגלגל עד שנגמר לי הבשר.
אם נשאר לי עודף מהבשר מכניסה למרק כקציצות.
אם נשאר עודף מהבצק מגלגלת לעיגולי קובות ריקות, שהילדים יחפשו רק אותם , מילה שלי 😉
כאשר כל הקובות מוכנות לי
אני חוזרת למרק, מרתיחה אותו עד שמבעבע טוב
מתחילה לזרוק פנימה את הקובות בעדינות.
מידי פעם מנערת את הסיר כדי להזיז את הקובות, לא לערבב עם כף, כי אנחנו עלולים לפגוע בבצק הרך ולפרק את הקובות.
מחכים בין לבין שהמרק יחזור להיות רותח ואז מכניסים עוד קובות.
ככה עד שכולן בפנים, אז מנמיכים את האש ונותנים למרק להתבשל טוב, בערך שעה.
מוסיפים לימון
ונותנים לעמילן של הסולת לצאת החוצה ולהסמיך לנו את המרק.
מגישים לצד אורז לבן
(שמדגיש את הצבע המשגע של הקובה שלנו)
ומלקקים את האצבעות :)
בתאבון!
באהבה ממני
אתי😊
נ.ב.
אפשר להכין את הקובות ולשלב עם כל מרק שאוהבים, זה הבסיס
מערבבת את הבשר ויוצרת קציצות עגולות ומניחה במגש.
קורצת מהבצק חתיכה בגודל כדור פינג פונג, משטחת על כף היד ,
מניחה באמצע את כדור הבשר וסוגרת את הבשר עם הבצק , עוטפת אותו, מורידה עודפי בצק מגלגלת לכדור ומניחה על מגש (שהנחתי עליו מראש ניילון נצמד)
ממשיכה לגלגל עד שנגמר לי הבשר.
אם נשאר לי עודף מהבשר מכניסה למרק כקציצות.
אם נשאר עודף מהבצק מגלגלת לעיגולי קובות ריקות, שהילדים יחפשו רק אותם , מילה שלי 😉
כאשר כל הקובות מוכנות לי
אני חוזרת למרק, מרתיחה אותו עד שמבעבע טוב
מתחילה לזרוק פנימה את הקובות בעדינות.
מידי פעם מנערת את הסיר כדי להזיז את הקובות, לא לערבב עם כף, כי אנחנו עלולים לפגוע בבצק הרך ולפרק את הקובות.
מחכים בין לבין שהמרק יחזור להיות רותח ואז מכניסים עוד קובות.
ככה עד שכולן בפנים, אז מנמיכים את האש ונותנים למרק להתבשל טוב, בערך שעה.
מוסיפים לימון
ונותנים לעמילן של הסולת לצאת החוצה ולהסמיך לנו את המרק.
מגישים לצד אורז לבן
(שמדגיש את הצבע המשגע של הקובה שלנו)
ומלקקים את האצבעות :)
בתאבון!
באהבה ממני
אתי😊
נ.ב.
אפשר להכין את הקובות ולשלב עם כל מרק שאוהבים, זה הבסיס
![]() |
מימין הבצק למעטפת , הסלרי והסלק |
![]() |
מכינה עיגולי בשר מוכנים לעבודה |
תודה על השיתוף, הולכת לנסות♥️♥️♥️
השבמחק