את מקלות הבייגלה האלו ראיתי באחת מקבוצות האוכל והייתי חייבת לנסות אותן לארוחת הערב.
המתכון הוא של לאה מאיר
ואני מעבירה לכם אותו כפי שהיא פרסמה.
אני המרתי כשליש מכמות הקמח לקמח מלא,
כל השאר אותו הדבר בדיוק.
כל השאר אותו הדבר בדיוק.
התמונות הן שלי משלבי ההכנה
מקווה שתהנו,
ממני אתי 💕
המתכון:
- 3 וחצי כוסות קמח מנופה (500 גרם).
(אני המרתי ל1 כוס קמח מלא והשאר לבן) - כוס ורבע בירה לבנה קרה (250 מ"ל).
- כף שטוחה מלח.
- כפית סוכר.
- חצי כוס שמן.
- שומשום בנדיבות. - אפשר לפזר מעל גם זעתר או פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים יחד ולשים עד לקבלת בצק רך ונעים.
- מחלקים את הבצק ל-3 כדורים, משמנים מעל כל כדור בשמן ומניחים למנוחה של 15 דקות.
- מפזרים בנדיבות המון שומשום על משטח עבודה (אני בחרתי לעשות מעל נייר אפייה) ומתחילים לרדד את הבצק .
- מפזרים בנדיבות שומשום מלמעלה וממשיכים לרדד לעיגול דק (לעובי פחות מחצי ס"מ).
- חותכים בעזרת גלגלת לפיצה רצועות בעובי ס"מ ומגלגלים כל רצועה משני הצדדים לצורת ספירלה.
- מניחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 20-25 דקות, עד להזהבה יפה.
- שומרים בכלי אטום עד שבועיים
בהצלחה!
נראה כל כך טוב חייבת לנסות
השבמחקתודה לך
בהצלחה, אני הכנתי עם חלק עם קמח כוסמין יוצא גם טוב ורך יותר מקמח מלא
מחק