26 בספטמבר 2020

עוגיות רייבה זכרונות מסבתא

 עוגיית רייבה 

זו עוגיה לבנה צחורה שמתפוררת בפה, נקראת גם עוגית חול.

בתור ילדה שהיינו הולכים לסבתא מצד אבא שלי, תמיד קיוותי שיהיו את העוגיות האלו. אהבתי אותן מאוד.

במרוצת השנים לא זוכרת שמישהו מבני המשפחה הכין אותם ויצאו כמו של סבתא.

הם גם לא ממש זוכרים איך הכינה, הרבה שמועות על איך ועם אילו מרכיבים אבל מתכון אמיתי , אין!

בעבר היה נהוג להשתמש הרבה במרגרינה , מה שלא נכנס אלי הביתה

וגרם לי לחפש מתכון שיניב תוצאה כמו של הזכרון שהיה לי.

הפעם הכנתי מתכון של שרה יוסף , והם הכי הכי מתקרבות למקור מבחינת הטעם והזכרון של הרכות וההתפוררות.

מי שמכיר את העוגיה הזאת מבין למה אני מדברת

המצרכים ממש פשוטים החוקים גם כן פשוטים, לא לעבד מידי את הבצק ולהוציא מהתנור שהן מתחילות לקבל קו זהוב עדין מסביבן , לא להתפתות ולאפות יותר מזה, אחרת הן הופכות לקשות.

שנתחיל :)

המצרכים:

1 כוס שמן (200 מ"ל)

1 כוס אבקת סוכר

3 כוסות קמח רגיל 

1/2 כפית אבקת אפייה

2 טיפות מי ורדים (לא חייב למי שאין)

לקישוט - שקד טבעי (לא קלוי)

אופן ההכנה:
לשים בקערה שמן, קמח , אבקת אפייה, ואבקת סוכר  -
עדיף לנפות את האבקת סוכר וקמח שלא יהיו גושים.

מגלגלים כדורים קטנים. (במידה ולא מצליחים לצור כדורים להוסיף מעט קמח, לא יותר מידי )

מניחים בתבנית עם נייר אפייה במרווחים  אחת מהשניה , העוגיה תופחת.

מטביעים בעדינות במרכז העוגיה שקד, לא חייב מי שלא אוהב.
מי שלא שם שקד ליצור כדור ולעשות שקע קטן במרכז העוגיה בעדינות.


אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 15 דקות בערך,
עד שנהיה פז זהוב עדין סביב העוגיה, היא צריכה להשאר לבנה.

מוציאים ומצננים היטב, העוגיה מתייצבת ברגע שמתקררת

לאחר צינון

מכינים כוס תה או קפה ומנשנשים באהבה

בתאבון ממני באהבה 
אתי דרור 💕
















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה