עוגיית רייבה
זו עוגיה לבנה צחורה שמתפוררת בפה, נקראת גם עוגית חול.
בתור ילדה שהיינו הולכים לסבתא מצד אבא שלי, תמיד קיוותי שיהיו את העוגיות האלו. אהבתי אותן מאוד.
במרוצת השנים לא זוכרת שמישהו מבני המשפחה הכין אותם ויצאו כמו של סבתא.
הם גם לא ממש זוכרים איך הכינה, הרבה שמועות על איך ועם אילו מרכיבים אבל מתכון אמיתי , אין!
בעבר היה נהוג להשתמש הרבה במרגרינה , מה שלא נכנס אלי הביתה
וגרם לי לחפש מתכון שיניב תוצאה כמו של הזכרון שהיה לי.
הפעם הכנתי מתכון של שרה יוסף , והם הכי הכי מתקרבות למקור מבחינת הטעם והזכרון של הרכות וההתפוררות.
מי שמכיר את העוגיה הזאת מבין למה אני מדברת
המצרכים ממש פשוטים החוקים גם כן פשוטים, לא לעבד מידי את הבצק ולהוציא מהתנור שהן מתחילות לקבל קו זהוב עדין מסביבן , לא להתפתות ולאפות יותר מזה, אחרת הן הופכות לקשות.
שנתחיל :)
המצרכים:
1 כוס שמן (200 מ"ל)


אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה