קציצות בקר עטופות בסולת
המתכון המקורי הוא בעצם קובות, ששייך לרעיון גאוני של חברה בשלנית מהממת איטל איטלי .
אני המרתי אותו לקציצות ברוטב ויצא לי קציצות טעימות שלא יכולה לחזור אחורה ולהכין רק קציצות חחח
מוכנים להתמכר? 😄
לקציצות
חצי קילו בשר טחון1 בצל בינוני
צרור פטרוזיליה טרייה
1 גזר
שמן
3 כפות פירורי לחם / אפשר להמיר לרבע כוס קוסקוס מבושל/ רבע כוס בורגול דק שהושרה במים
לציפוי:
2 ביציםסולת לפי הצורך
לרוטב :
2 גזרים מגורדים גסבקוצץ ירקות שמים את הבצל, פטרוזיליה וגזר קוצצים לפי המידה שאתם אוהבים בקציצות
סוחטים את הנוזלים ומעבירים לקערת הבשר
מוסיפים את פירורי הלחם ומעט שמן
מתבלים לפי הטעם, אני שמתי מלח, בהרט וכמון
מערבבים היטב את כל המרכיבים
יוצרים קציצות עגולות, גודל של כדור פינג פונג ומסדרים על מגש
מכינים שתי קערות:
בקערה עמוקה טורפים את הביציםבקערה נוספת שמים סולת
לוקחים את הקציצות וטובלים בביצה ומיד אחרי זה לתוך הסולת מהדקים ומכדררים , ניתן להרטיב ידיים ולהדק את הסולת.
שכבה אחת מספיקה , אחרת זה יהפוך למעטפת עבה כמו קובה.
מסדרים הכל במגש וניגשים להכנת הרוטב.
הכנת הרוטב:
בסיר רחב (שיכיל את כל הקציצות בצורה שטוחה)שמים ככף שמן
1 כף פפריקה אדומה
1 כפית כורכום
1 כף אבקת מרק
מעט תבלין גריל עוף
מעט סילאן מי שאוהב מעט מתיקות
פותחים את התבלינים מעט , באש גבוהה (יש להזהר שהתבלינים לא ישרפו אחרת הם הופכים למרים ואז כדאי להתחיל את הרוטב מההתחלה),
מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים עוד כמה דקות
מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
במידה והרוטב מלוח יש להוסיף מים, אבל לא יותר מידי כי הרוטב אמור להכנס לתוך הקציצות ולתת להן טעם.
הרוטב צריך לכסות את הקציצות כשני שליש מהן:
מכניסים את הקציצות לרוטב, מרטיבים אותן עם הרוטב ומנמיכים את האש
מבשלים כ-30-40 דקות על אש נמוכה.
מידי פעם מנערים את הסיר בעדינות.
בסוף הבישול נוצר מראה של מיני קובות בתוך רוטב. והרוטב מסמיך בזכות הסולת.
מומלץ להגיש עם אורז לבן , בורגול, קוסקוס או כל מה שאתם אוהבים, הכל הולך .
התמכרות טעימה לכם, מבטיחה לכם שתחזרו להכין אותן כל הזמן 😏
שיהיה בתאבון
באהבה ממני 💕
אתי
נ.ב.
אפשר להכין את הקציצות ולבשל בכל רוטב שאתם אוהבים.
![]() |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה