27 בספטמבר 2021

מפרום לעצלנים או פאי רועים משודרג

מפרום לעצלנים או פאי רועים משודרג

 
אני מאוד אוהבת לאכול מפרום, פחות אוהבת את כל הסיבוך שכרוך בטיגון תפוחי האדמה והשלבים הארוכים של התהליך להכנתו.
כך נולדה המחשבה להכין משהו שיהיה עם תפוחי אדמה ובשר, אבל לא עם פירה , כי אוהבת להרגיש את התפוחי אדמה ולא מחית.
שנתחיל?

נבשל מראש תפוחי אדמה כ7-8 יחידות רך אבל לא מתפרק.


נכין בולונז (יכולים להכין כמו שאתם אוהבים)
נטגן בצל אחד 
שני גבעולי סלרי 
רסק עגבניות
פחית עגבניות מרוסקות

נטגן את הבצל לשקיפות, נוסיף את הסלרי ונטגן קלות
נוסיף את הבשר בקר ונטגן אותו 
נוסיף רסק עגבניות לפני הטעם האישי שלכם
נוסיף את העגבניות המרוסקות ונערבב הכל יחד
נטבל בפפריקה מתוקה, מלח ומעט בהרט 
נוסיף מעט מים (חצי כוס בערך)
ניתן לבולונז להתבשל ולספוג טעמים
ונניח להתקרר.

שתפוחי האדמה מתקררים
נחתוך אותם לפרוסות עבות בעובי של כ1/2 ס"מ
נשמן תבנית פיירקס או תבנית חסינה לתנור, נפרוס בתחתית ובדפנות תפוחי אדמה .
מעליהם שמים מהבולונז שהתקרר שכבה נדיבה
ואז שוב מעל פרוסות תפוח אדמה 

שוב בשר 
ושוב תפוח אדמה מעל


מעל הכל שפכתי רוטב שהכנתי מרסק עגבניות עם בערך כוס מים ותבלינים (פפריקה מתוקה, כמון בהרט)


מכניסים לתנור למשך כחצי שעה בערך עד שנהיה צבע יפה


יוצא טעים טעים
אשמח אם תתייגו אותי אם השתמשתם במתכון ונהנתם

באהבה ממני, 
אתי 💕































אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה